Jordi Gaspar

jordi-gaspar

Jordi Gaspar (1960, Barcelona) és músic: baixista, compositor, pedagog i productor. Els seus instruments son el baix elèctric, el baix acústic i el contrabaix. Ha tingut i té un paper destacat com a instrumentista, i és professor referent en els seus instruments. Ha estat director pedagògic a l'Escola Superior de Taller de Músics, de Barcelona, de 2014 al 2021.

El seu caràcter eclèctic ha marcat la seva trajectòria musical en musiques diverses.

Així en el jazz ha compartit escena amb musics com ara Tete Montoliu, Lluis Vidal, John Abercrombie, Bob Moses, Mulgrew Miller, Dave Liebman, Jordi Bonell, Jordi Farrés, Joan Sanmartí, Joan Vinyals, José Luis Gámez, Iñaki Salvador, Dave Schnitter, Victor de Diego, Santi de la Rubia, Billy Hart, Vince Mendoza, Jorge Rossy, Jeff Ballard, David Xirgu, Oriol Roca, etc.

En el flamenc ha estat en diversos projectes amb Martirio i Miguel Poveda (2004), Rosario La Tremendita (2009-12), Chicuelo (2007) i Montse Cortés (2013). Actualment en el projecte “Oleandole” i produïnt “Wayne Shorter Goes to Flamenco”.

En altres músiques ha acompanyat artistes com ara J.M.Serrat, Rumba 3 o María Del Mar Bonet, etc. És habitual de l’escena Gospel, des del 2005 col·labora amb la Coral Carlit. És col·laborador habitual de Ferran Savall, amb qui va enregistrar “Mireu el Nostre Mar”(2007)

Amb la guitarra baixa acústica s'ha especialitzat en fer concerts sol. En aquest format la seva discografia inclou: AKIXÍ (2009), LA NIT (2012), INABASTABLE (2013-22) et SO TENDER (2022); tots gravats fent servir el seu instrument (Tacoma Thunderchief).

En la seva discografia com a líder tenim GEMINI (2012), Libro de Oraciones (2015), Ombra de Lúa (2019); tots amb el particular color de la guitarra baixa acústica.

Ha enregistrat molts àlbums en projectes liderats per altri. Per exemple “Bittor” i “Tribute” amb Victor de Diego Trio, “Inferències” i “Flax Golden Tales” amb Sergi Sirvent Octopussy Cats, “Misceladio” amb Eladio Reinon Quintet, “Mireu el Nostre Mar” amb Ferran Savall,... i molts altres.

Fes ja la teva inscripció

Les places són limitades!